Programma

We fietsen de Romeinenroute, in 8 dagen van Saarburg (Duitsland), terug naar Hoogwoud. Een tocht langs een deel van de historische grens van het Romeinse rijk in Duitsland en Nederland.

Vrijdag 28 april 2023 zullen we met een groep van ca. 37 personen, naar Saarburg vertrekken. De groep bestaat uit ongeveer 15 jongeren met een rugzakje (16 t/m 21 jaar) en ongeveer 10 jongeren die als buddy mee gaan en affiniteit hebben met fietsen en de doelgroep. Daarnaast zijn er 12 vrijwilligers voor o.a. bouw- en kookploeg en begeleiding op de fiets.

Als voorbereiding bieden we vanaf januari spinningtraining en vanaf maart ook buitentraining aan. Op deze wijze ontstaat tevens cohesie binnen de groep. Tijdens de fietsweek wordt er gewerkt met een buddy systeem. De leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs worden gekoppeld aan een jongere (buddy) die meer ervaring heeft met fietsen en tijdens de reis ondersteunend is. Zo kan er mede een vertrouwensband worden opgebouwd.

We zullen onderweg overnachten op verschillende campings, wat wordt afgewisseld met nachtjes in een Naturfreundenhaus of groepsaccommodatie.

Na ongeveer 700 km zullen we zaterdag 6 mei finishen in Hoogwoud. Dit onder het welkom van vrienden, familie, kennissen en andere fans die de Heroes willen verwelkomen.